Stress en burn-out coaching


Stress en burn-out coaching

 

vigores-health-coaching

Verband tussen schitteren en levensvreugde.

Je goed voelen zodat je schittert. Tijdens je zoektocht naar jezelf en hoe je je levensgeluk ervaart, kan je het gevoel hebben dat je vast zit. Iedereen maakt wel eens een moeilijke periode mee. Het belangrijkste is dat je levensvreugde hervindt.

Wat is levensvreugde? Je voelt je goed in je vel, je bent gelukkig. De energie stroomt en bruist door je lichaam. Het gevoel van thuiskomen. Beleef het in plaats van geleefd te worden, leef het elke dag opnieuw, voel welk mooi effect het heeft en geniet ervan.

Geniet van wie je bent en wat je doet. Je weet het als je het tegen komt. Want dan zegt je hele lichaam, ja, dat is het. Maak de switch.

Hoe doe je dat dan? Niet door los te laten, maar door je focus te leggen op dat wat je wel wilt. Dit allemaal én het vertrouwen dat dit maar het begin is.

 

Wat is het grootste en mooiste geschenk dat je zelf kan geven?

In mijn vroeger werkervaring als hoofdverpleegkundige kwam E. op mijn pad. Een opgewekte man, altijd een vriendelijk woord klaar, uitkijkend naar een gesprek. Ik was nieuwsgierig. Hoe komt het dat andere bewoners van een woon- en zorgcentrum het moeilijk hadden en hij niet. Oud worden betekent voor velen een aftakelingsproces, verlies, angst wat komen zal. Terwijl E. opgewekt was.

Hij zei dat hij een mooi leven had gehad, gelukkig is geweest en niet hoefde terug te keren. Hij had zo’n mooie herinneringen, geen spijt. Hij had zijn leven geleid zoals hij het wilde.

Had hij de juiste sleutel gevonden om zijn levensvreugde te verkrijgen? Was dat zo gemakkelijk? Was hij met een gelukshelm geboren? Ook hij had leed gekend, zaken verliepen niet altijd zoals gepland.
En toch ging hij door, hij probeerde wat wel ging, zonder te oordelen en te veroordelen. Het geluk ervaren van het dagelijks leven. Er telkens voor gaan.

Dat is me altijd bijgebleven. Hoe mooi kan het leven zijn, als je kan zeggen dat het goed is geweest. Hoe mooi is het leven als je zo kan eindigen? Zonder spijt, zonder angst, zonder verwijt. Dat je gelukkig bent. Volgens mij is dat levensvreugde. Het grootste en mooiste geschenk dat je jezelf kan geven.

E. heeft me geïnspireerd om coach te worden. Ook ik ga door, met vallen en opstaan, met stress die leidde tot een burn-out, met de vele vragen die in mijn hoofd spoken als het eens minder gaat. Levensvreugde is een werkproces elke dag opnieuw.

Klik hier voor een intake gesprek

 

Ervaring

In mijn vroegere werkervaringen als leidinggevende heb ik reeds velen geholpen om hun levensgeluk terug te vinden. Ook ik heb de switch gemaakt van stress- en burn- out coach naar life coach.

Copyright, Vigores Health, 2019