Daar komt de lente. Nu gedaan met de stress?

16 augustus 2020 0 Door DDSoft
Daar komt de lente. Nu gedaan met de stress?

De lente, één van mijn favoriete seizoenen. Je bent toeschouwer van een natuurlijk en wonderbaarlijk tafereel die zich ontluikt voor je ogen. Je hebt als het ware ogen te kort om al de processen te volgen. Zachte temperaturen zorgden ervoor dat het proces van verandering reeds vroeger begon dan gewoonlijk. Je ogen krijgen prikkels binnen, prikkels van kleuren die ontwaken, prikkels van de schakering van diversiteit van planten en bloemen, prikkels die je raken, die je kan beschrijven, prikkels zonder beschrijving maar met intens gevoel, prikkels die je ergeren. De ene prikkel is de ander niet, nietwaar?

Je tuin ontwaakt, de vogels fluiten, het gras wordt groener. Misschien heb je reeds genoten van al dat moois. Of misschien krijg je de kriebels om de lente kuis te beginnen. Je kan het zien als een periode van wissel, een tijdszone die je meer aanspreekt. Misschien ga je meer tijd doorbrengen met vrienden of leg je nieuwe contacten. Uitkijkend naar evenementen, naar ontmoetingen, naar samen zijn met. Of uitkijkend naar dagen met een warmere klimaat. Je voelt de zon stralen op je huid, je ervaart de warmte, de zonnestralen. En het heeft je energie. Je komt in beweging.

Of juist niet? Geloof me, in een tijd van stress die knaagt aan je, ligt je focus anders. Waar is die energie? Hoe komt het dat je het gevoel heeft dat alles zo moeizamer loopt? Dat je concentratie je meer en meer parten speelt. Is het misschien dat je één jaartje ouder wordt? En hoe komt het dan dat hij/zij het nog wel kan en jij niet?

Elke situatie is anders, soms zit je vast in een patroon dat je niet meer kan genieten van al deze prikkels. Dat de prikkels eerder obstakels zijn voor jou. Dat je gevoel hebt dat je steeds je energie dient te bewaken, dat de grenzen vervagen en dat de energievreters toch een grote hap uit je energie(reserve) nemen.
Laten we nog eens teruggaan naar de tuin. Je ziet bij verschillende media hun producten aanprijzen, steeds vroeger dan één jaar voordien. Het lijkt wel dat er een ijver is om de eerste te zijn om de producten aan te prijzen.

Je gevoel snapt het, ja je hebt er zin in of misschien heb je er helemaal geen zin in of geen tijd.
Hoe ga jij te werk? Wat dien je allemaal te doen voor dat je tuin in orde brengt? Wat doe jij? Heb je een bepaalde structuur wanneer je iets aankoopt en vervolgens plant? Bepaalde volgorde wanneer er iets mag of kan geplant worden? Aan wat dienen je aankopen aan voldoen? Of ga je op je gevoel af? Wat vind jij belangrijk?

Ben je tevreden? Wat wil jij anders zien? Hulp nodig? Laat je onderdompelen met nieuwe inzichten die je verkrijgt bij Vigores Health. Voel je meer in je kern en in je kracht.

© , Vigores Health, 2020