Detox kuur


Detox kuur

 

Ben jij 40 jaar? En wil jij het volgende ervaren? Wil jij heel veel energie hebben? Je zelf heerlijk licht voelen? Minder slapen en toch fit zijn? Een goeie focus en concentratie hebben? Dan is het aangewezen om af en toe te detoxen.

Wetenschappelijk is bewezen dat ieder mens ongeveer 500 gram afvalstoffen heeft, die het lichaam niet op een natuurlijke manier kunnen verlaten. Denk aan chemische stoffen en zware metalen. En de ellende is dat op een bepaald moment alles gaat ‘stapelen’ waardoor je gezondheidsproblemen kan gaan krijgen. Verzuring gebeurt op verschillende gebieden, zoals ongezonde voeding benuttigen.

Ontgiften, ontzuren, detoxen, verschillende benamingen met één doel. Al klinkt detox leuker. De aanwezige schadelijke stoffen opstapelen zich in je lichaam. Je kan er gezondheidsklachten van krijgen. Daarom is het belangrijk dat af en toe een detox kuur volgt. Houd rekening wanneer je de kuur volgt, dat je moe kan zijn. Na je je detox kuur vordert, ervaar je dat je veel meer energie hebt. Je voelt je fitter, je hebt meer focus en concentratie, je zal merken als je regelmatig een detox kuur volgt je minder nood heeft aan suikers.

 

Wanneer kun je het beste een kuur in plannen?

Wanneer je tijd hebt voor te detoxen. Of waarin je het een beetje rustig aan kan doen. Dus geen stressvolle perirode uitkiezen. Zo krijg je nog meer bijwerkingen en de ontgiftingsverschijnselen worden groter. Gun je jezelf een periode met voldoende rust om je lichaam te resetten. Je krijgt er zoveel voor terug.

Bij de detox kuur ga je nog een stap verder dan bij de detox massage en je detox pakking met Phyto 5 klei. Het is een detox kuur met een aangepast programma. Je krijgt producten mee om thuis je voor te bereiden tot we elkaar terug zien in de praktijk van Vigores Health.

Vigores Health heeft gekozen voor deze manier om te werken met producten van Phyto 5 en ander hoogwaardige producten. Je krijgt steeds een lekker detox drank na je behandeling.

 

Hoe kan je weten dat je lichaam een detox nodig heeft?

Als je last hebt van twee van volgende symptomen: Maagkrampen en opgeblazen gevoel, hoofdpijn en minder kunnen concentreren kan een signaal zijn dat er teveel zware metalen, artificiële geur-, kleur- of smaakstoffen, aspartaam en bewaarmiddelen in je lichaam aanwezig is.

Overgevoeligheid van de huid, depressies, je bent vaak moe en toch slaap je niet goed, gewichtstoename, futloosheid,  pijnlijke gewrichten, last van stress.

Specifieke problemen bij vrouwen, zoals menstruatieproblemen, onvruchtbaarheid, je raakt amper kilo’s kwijt ook al doe je zoveel moeite. Of je gaat voor een gezonde levenswijze en een natuurlijke detox hoort hier bij.

 

Ervaringen

Deze manier van detoxen ervaar ik als een heel aangename manier, met goeie resultaat. – Rita

Je hebt detox kuren met sapjes, heb ik geprobeerd. Was niks voor mij. Deze detox kuur was heel anders, veel leuker en ik verloor nog enkele kilootjes. – Sonja

 

Het is af te raden om een detox kuur te doen als je:

 • Zwanger bent
 • Borstvoeding geeft
 • Leverproblemen hebt
 • Medicatie zoals maagzuurremmers of bepaalde anti-depressiva
 • Ondergewicht of eetstoornissen hebt
 • Hart, schildklier, hoge bloeddruk of jodium allergie, neem dan contact met een arts

 

Eventuele bijwerkingen

Tijdens het detoxen kunnen er bijwerkingen ontstaan. Dat is niet altijd prettig, maar het hoort er wel bij. Het zijn ontgiftingsverschijnselen. Daar er meer afvalstoffen worden afgevoerd dan anders. Sommige volgende reacties kunnen optreden:

 • hoofdpijn
 • misselijkheid
 • puistjes
 • darmklachten
 • slechte adem
 • slaapproblemen
 • lusteloosheid
 • stemmingswisselingen

Als je weet dat je lichaam bezig is met een grote schoonmaakbeurt, voor wat je het doet, dan is het draaglijker.

Meer info verkrijgbaar in de praktijk van Vigores Health.

 

©Vigores Heatlth, 2020