Hoe ervaar je een burn-out deel 2


Dat mijn geheugen op een bepaald moment gaten vertoonde. De concentratie was minder en mijn geheugen liet me in de steek. Een voorbeeld, ik kon mijn dossiers in mijn hoofd raadplegen over een lange periode (patiëntendossier met de pc was nog niet van toepassing). Het minderen functioneren van mijn brain, in het begin denk je dat is van de hitte en de vermoeidheid. Dat was ik niet! Ik was degene waar men advies of info aanvroeg. Van stress had ik voordien geen last van. Het was heel confronterend, dat had ik nog nooit mee gemaakt.

Het patroon trok zich door naar de thuissituatie. Het leek erop dat de patronen waren omgewisseld. En ja, ik had het er heel moeilijk mee. Men kende me zo niet en ik wilde niet dat men me zo kende. Dus deed ik beter voor dan ik was. Het vraagde van mijn lichaam tonnen energie. Maar in mijn achterhoofd zat steeds dat zinnetje: “Het komt terug goed.” Maar het kwam niet goed.

Had ik maar beter naar mijn lichaam geluisterd. Maar je zit in een patroon. Het werd een patroon van een automatisch piloot. Dat de vermoeidheid zo’n grote portie kon aannemen en mijn leven voor een groot deel kon beheersen wist ik toen nog niet. Men zegt soms je dient het eerst zelf te hebben mee gemaakt om te weten wat het is. Geloof me, een burn-out wil je gewoon weg niet.