Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding

Info Loopbaanbegeleiding

Voor wie?

 

Werkwijze?

 

Hoe kun je loopbaanbegeleiding aanvragen?

Probeer gratis workshop

 

Wandelcoaching

 

Waarom ik gekozen heb om loopbaanbegeleiding te geven

Inspiratie

Iedereen heeft een talent

Ik vind het zo hartverwarmend als je kinderen hoort lachen. Genietend en speurend gaan ze op ontdekking. Telkens weer opnieuw. Elk kind, met zijn eigen zijn, met zijn of haar eigen talent. Elk zo verschillend en toch samenkomende in het moment elk op zijn of haar eigen manier. Met de nodige nieuwsgierigheid, spontaniteit en lachsalto's die je kan horen van verre.

Gelukkig zijn in je job

Wil jij je goed voelen in je job? Je goed voelen op je werk is voor velen onder ons belangrijk. En terecht, want het heeft je niets anders dan voordelen. Zo krijg je een goed gevoel, er komt zo veel moois op je pad, je bent gelukkig, je verkrijgt andere inzichten en vele zaken rondom je die voordien niet duidelijk waren, worden duidelijk, lichamelijke klachten verminderen.

De negen Enneagram types

In welk Ennegram type voel jij het meeste gelijkenissen. En bij welk type heb je het minste feeling?

Enneagram

Wat is het Enneagram? Het Enneagram, een persoonlijkheidsmodel omtrent bewust en onbewust gedrag onderverdeelt in negen types. Met elk hun sterktes en zwaktes. Om te leren hoe jezelf en anderen in relatie staan, hoe iemand is. En nee, het gaat niet over iemand in een vakje te duwen en er een label op te kleven. Het gaat erom om het (h)erkennen.

Gelukkig zijn in je job

Wil jij je goed voelen in je job? Je goed voelen op je werk is voor velen onder ons belangrijk. En terecht, want het heeft je niets anders dan voordelen. Zo krijg je een goed gevoel, er komt zo veel moois op je pad, je bent gelukkig, je verkrijgt andere inzichten en vele zaken rondom je die voordien niet duidelijk waren, worden duidelijk, lichamelijke klachten verminderen. Na de maand januari is er reeds 90% van de voornemens die verloren zijn gegaan. In de maand maart zijn ze vaak helemaal niet meer van toepassing.

Doorbreken van de dagelijkse routine

Het werken met de vertrouwelijke computer waar ik jaren plezier aan heb beleefd. Mijn compagon tijdens de vele workshops en verwerking van de vele loopbaangebeleidingen, dien ik achterwege te laten. Omdat zijn functioneren niet meer is zoals het was. Er komen scheurtjes in het geheugen, zwarte plekken met een honger naar woorden en bestanden. Een onomkeerbare situatie, een realiteit die me aanzet om te zoeken naar een oplossing.

Dankbaar zijn voor

Wat hebben dankbaar zijn voor en gelukkig zijn met elkaar gemeen? Je gelukkiger voelen wanneer je dankbaar bent voor wat je wel hebt in plaats van enkel te kijken naar wat er ontbreekt in je huidig situatie, in je relaties, in je werk, … Twee schakels, dankbaar en gelukkig zijn, nauw verbonden met elkaar. Je zal jezelf reeds hebben afgevraagd hoe het komt dat juist jij steeds het gevoel hebt dat je naast het geluk grijpt. Dat het geluk voor iemand anders is weggelegd.

Meer over loopbaanbegeleiding

Waarvoor kan je terecht voor loopbaanbegeleiding?

Heb jij het gevoel dat je vast zit in je job? Je zit in de knoop met je energie en je werkvreugde.  Je wilt je terug goed voelen. Loopbaanbegeleiding geef je nieuwe inzichten op een korte tijd betere inzichten in je loopbaanmogelijkheden.

Ik ondersteun je bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen in je loopbaan. Alles gebeurt op een professionele manier en op maat van jouw behoeftes en situatie. We gaan op ontdekkingsreis naar je competenties, voorkeuren en waarden. Ik help je om je levensenergie in te zetten in de richting van een zinvolle professionele toekomst, met een werkspirit die echt bij je past.

Werkwijze

Na het in kaart brengen van je situatie gaan we aan de slag. Ik nodig je uit voor een gratis kennismakingsgesprek bij een gezonde drank. De groep Pygmalion is erkend partner door de VDAB.

Je betaalt 80 euro voor 7 uur loopbaanbegeleiding te betalen aan de VDAB. Heb je nog verdere vragen? Stuur ze gerust naar anja@pygmalion2.be

Waar kan je terecht?

 • Vigores Health, Rodestraat 87, 8630 Veurne
 • Ter waarde 50, 8900 Ieper
 • Site Oud Jan, Zonnekemeers 118, 8000 Brugge
 • Of ik zoek een locatie in jouw buurt

Wanneer recht op loopbaanbegeleiding

Iedereen kan een beroep doen op loopbaanbegeleiding, maar om in aanmerking te komen voor loopbaancheques dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen:

 1. Je woont in Vlaanderen of Brussel.
 2. Je werkt voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
 3. Je hebt reeds 7 jaar gewerkt.
 4. Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.

Praktisch

 1. Je vraagt je loopbaancheques aan via de VDAB website. Na registratie op ‘mijn loopbaan’ kan je online je cheque aanvragen. Telefonisch kan ook, op het nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur). Vervolgens krijg je een vraag tot betaling van € 80,00. Wanneer de VDAB dat geld heeft ontvangen, krijg jij een loopbaancheques ter waarde van 7 uur individuele begeleiding. Je hebt recht op 2 cheques.
 2. Je betaalt 80 euro voor 7 uur loopbaanbegeleiding te betalen aan de VDAB.
 3. Aanvraag kan tweemaal gebeuren in een tijdspan van 6 jaar.
 4. Heb je nog verdere vragen? Stuur ze gerust naar anja@pygmalion-loopbaancoaching.be