Aromatherapie

Aromatherapie tijdens herfst en winterperiode

Het vallen van het blad, een moeilijke periode, meer kans op depressie. Een periode met minder zonlicht. Minder opname van vitamine D. In die periode is het vroeger donker en zit je vaker binnen. Het weer is vochtig, koud, minder aangenaam. Aromatherapie in de herfst en de wintermaand heeft zeker een meerwaarde. De juiste mix kan zelfs helpen het immuunsysteem te versterken en de stemming te verbeteren.

Geuren doen iets met je. Geuren brengen je direct bij je gevoel en je emoties. Ze hebben grote invloed op je humeur. En maken het gezellig in je huis. Ze roepen ook vaak een herinnering op. Bijvoorbeeld aan je jeugd, een heerlijke vakantie, een boswandeling, een feest, aan een persoon, aan eten, de natuur,…. Ieder geur vertelt je een verhaal, sommige verfrissen je, anderen ontspannen of maken je blij.

Chemische geuren geven hoofdpijn en zijn schadelijk voor je gezondheid. Bij Vigores Health worden enkel biologische, hoogwaardige, etherische oliën gebruikt. Aankoop is mogelijk.

Enkele tips tijdens de herfst en winterperiode:

  1. Je kan de lucht reinigen en de energie verhogen met citroen en eucalyptus. Brengt verlichting bij een verstopte neus, hoesten en keelpijn. Hiervoor zijn etherische oliën zoals tea-tree, kruidnagel, eucalyptus, pepermunt en tijm heel geschikt.
  2. Een goede geur mix voor thuis en op kantoor op bewolkte dagen is een mix van sinaasappel, bergamot en vetiver. Vertiver is een tropisch zoete gras en heeft een ontspannend effect op de zenuwen.
  3. Als je vermoeid bent, kan rozemarijn of een engelwortel voor extra versteviging worden gegeven.

Aromatherapie kan worden gebruikt als aanvulling bij de moderne geneeskunde. Wat belangrijk is voor een gezond leefstijl. Gezonde voeding, voldoende rust, goed in je vel zitten, regelmaat bewegen en regelmatig lachen, …

©Vigores Health, 2020