Stress en burn-out coaching


Stress en burn-out coaching

 

 

Verband tussen stress en preventief handelen

Tijdens je zoektocht naar jezelf en hoe je je levensgeluk ervaart, kan je het gevoel hebben dat je stress je leven overheerst. Je voelt je leeg en geraakt niet meer vooruit. Laat stress en je burn-out je leven niet bepalen. Het is het niet waard.

Vigores Health werkt vanuit de preventieve hoek van het stress en burn-out gebeuren. We kijken waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Samen bekijken we je doelen, je verlangens, je twijfel, je onzekerheden. Veranderingen start met te veranderen van je gedachten.

Het belangrijkste is dat je levensvreugde en je kracht hervindt. Om zo je focus te leggen op dat wat je wel wilt. Zo kan je eindelijk het leven leiden dat je wilt en verdient.

 

Een mooi leermoment

In mijn vroeger werkervaring als hoofdverpleegkundige kwam E. op mijn pad. Een opgewekte man, altijd een vriendelijk woord klaar, uitkijkend naar een gesprek. Ik was nieuwsgierig. Hoe komt het dat andere bewoners van een woon- en zorgcentrum het moeilijk hadden en hij niet. Oud worden betekent voor velen een aftakelingsproces, verlies, angst wat komen zal. Terwijl E. opgewekt was.

Hij zei dat hij een mooi leven had gehad, gelukkig is geweest en niet hoefde terug te keren. Hij had zo’n mooie herinneringen, geen spijt. Hij had zijn leven geleid zoals hij het wilde.

Had hij de juiste sleutel gevonden om zijn levensvreugde te verkrijgen? Was dat zo gemakkelijk? Was hij met een gelukshelm geboren? Ook hij had leed gekend, zaken verliepen niet altijd zoals gepland.
En toch ging hij door, hij probeerde wat wel ging, zonder te oordelen en te veroordelen. Het geluk ervaren van het dagelijks leven. Er telkens voor gaan.

Dat is me altijd bijgebleven. Hoe mooi kan het leven zijn, als je kan zeggen dat het goed is geweest. Hoe mooi is het leven als je zo kan eindigen? Zonder spijt, zonder angst, zonder verwijt. Dat je gelukkig bent. Volgens mij is dat levensvreugde. Het grootste en mooiste geschenk dat je jezelf kan geven.

E. , mijn vroegere werkervaring en mensen helpen om terug in hun kracht , hun kern te staan, heeft me geïnspireerd om coach te worden. Ook ik ga door, met vallen en opstaan, met stress die leidde tot een burn-out, omgaan met perfectie en met de vele vragen die in mijn hoofd spoken als het eens minder gaat. Je goed voelen en gaan voor levensvreugde is een werkproces elke dag opnieuw.

Klik hier voor een intake gesprek

 

Ervaring

In mijn vroegere werkervaringen als leidinggevende heb ik veel personen gecoacht om zich terug in hun kracht te plaatsen. Wie men is met zijn of haar verlangens, twijfels, onzekerheden om dit om te buigen naar oplossing gerichte doelen en actie.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd bij coaches in het specifieke werkveld van stress en burn-out en life coaching. Thema’s perfectionisme en systeemdenken, waar elke relatie terug een bepaalde invloed heeft op de andere relatie, liggen me nauw aan het hart.  Ik blijf me verder verdiepen in het interessante domein van het mens zijn en zijn omgeving.

Copyright, Vigores Health, 2020