Waarom ik gekozen heb om loopbaanbegeleiding te geven

Waarom ik gekozen heb om loopbaanbegeleiding te geven

 

Rond je achttiende dien je te kiezen welke richting je neemt. Sommigen onder ons weten het vlug. Dat is het en dat wordt het. Heel interessant. Maar waarom verloopt het maken van een keuze zo verschillend van persoon tot persoon? Wat bepaalt je focus? Hoe verloopt het proces?

Rond mijn achttiende wist ik totaal nog niet wat ik wilde doen. Of toch wel, ik wilde sociaal contact. Niet concreet moet ik zelf zeggen. Wel een basis om mijn zoektocht te beginnen.

Tijdens mijn kaderopleiding had ik twijfels en veel vragen rond mijn functie als hoofdverpleegkundige. Ik had stress en was psychisch leeg wanneer ik thuis aankwam. Waar ik vroeger enkel positieve stress ervaarde. Werk en privéleven werden verstoord. Het plezier en mijn voldoening in mijn werk nam een ander vorm aan.

Ik voelde dat ik vast zat. Daar stond ik dan op een kruispunt van mijn leven en ik wilde weten welke richting ik verder kon gaan. Zolang het me niet duidelijk was welke richting ik wilde inslaan was het op sommige momenten heel confronterend, frustrerend omdat ik gevoel had niet vooruit te gaan. En toen kwam mijn burn-out.

Ik weet dat ieder van ons talenten heeft. Soms is het moeilijker om de talenten zichtbaar te maken voor jezelf en de buitenwereld en heb je hulp nodig bij het maken van je loopbaan.

En sindsdien heb ik veel personen geholpen, in mijn voormalig werkomgeving in de sociale zorg en het onderwijs en anderen als coach bij het bepalen van de richting van hun loopbaan.

Jij hebt een vraag rond je loopbaan? Je wilt je terug goed voelen in je huidige werksituatie of uitkijken naar nieuwe mogelijkheden. Dan is loopbaancoaching iets voor je. Je krijgt professionele ondersteuning bij het nemen van je keuzes en beslissing. Er wordt gewerkt op maat wat je nodig heeft en naar je situatie waar je in zich bevindt.

 

Wat boeit me in het loopbaanbegeleiding?

De verbinding die je maakt met jezelf, de ander en je omgeving. Zien hoe je veranderingsproces plaats vindt. Hoe je terug aan het roer van je eigen loopbaan staat. Ik vind het een boeiend, inspirerend en heel mooi proces. Een bijzonder en waardevolle uitwisseling. Ik ben heel blij dat ik een schakel ben bij het veranderingsproces van de persoon bij het invullen van hun loopbaan.

En sindsdien heb ik veel personen geholpen.

 

 

Copyright,Vigores Health, 2020