Doorbreken van de dagelijkse routine

23 juni 2020 0 Door DDSoft
Doorbreken van de dagelijkse routine

Het werken met de vertrouwelijke computer waar ik jaren plezier aan heb beleefd. Mijn compagon tijdens de vele workshops en verwerking van de vele loopbaangebeleidingen, dien ik achterwege te laten. Omdat zijn functioneren niet meer is zoals het was. Er komen scheurtjes in het geheugen, zwarte plekken met een honger naar woorden en bestanden. Een onomkeerbare situatie, een realiteit die me aanzet om te zoeken naar een oplossing.

Enkele dagen zou ik mijn PC missen. Oh, dat duurt maar even, even wennen aan het gemis van dat bakje van een PC met zijn mega grote opslagruimte. Met deze gedachte ging ik de challenge aan om enkele dagen anders te werken. Ik had me er goed op voorbereid.

De eerste uren van de dag zijn nog te overbruggen. Daarna wordt het beetje onwennig. Dat is ook normaal, je wijkt af van je dagelijkse routine en besef plotseling hoeveel je dat bakje van een computer gebruikt. De versteltenis was groot van de frequentie wanneer ik de PC wenste te gebruiken en hoe het leek op een automatisme. Hoe vaak ging ik richting plek waar de PC normaal stond. Om iets te versturen, op te zoeken, verwerken, op te slaan, … In begin met wroeging, daarna bekeek ik het anders.

Anderzijds kwam bij de afwezigheid van de PC terug tijd vrij om creatief te denken, tijd om te reflecteren. Hoe pak ik het aan? Hoe leid ik het verder in goeie banen? Wat zijn nu mijn prioriteiten? De tijd zonder PC heeft me andere inzichten gegeven. Je focus is anders, je gedachten, je tijdindeling,…

Het was een manier om te zoeken naar een andere manier van verbintenis in de tijd van nu zonder de weldaad van de huidige technologie. Verwonderd staan kijken hoe alles met elkaar verbonden is en hoe de evolutie toeneemt en overneemt. Hoe men reageert als de zelfsprekendheid vervangen wordt door een gemis.

Als ik enkele dagen mijn PC dient te missen, hoe ervaren de werknemers en werkgever van een groot bedrijf in Ieper het bij het stil vallen van een organisatie door een extern ongewenste factor. Welk gevolgen, klein en groot, zullen in een korte en op lange termijn teweegbrengen.

Was ik blij dat ik enkele dagen later mijn PC kon ophalen. En ook heel dankbaar voor de nieuwe inzichten en mooie momenten.

Warme groet,

Anja